Friluftsliv

Mit friluftsliv er først og fremmest bundet op på rolig kajakroning og vandreture. Friluftsliv er sund udendørs motion med lav puls.

Begrebet og fænomenet friluftsliv er velkendt for de fleste. På samme måde som når det drejer sig om natur, har vi alle en fornemmelse af at vide sådan cirka, hvad det handler om.

Anderledes forholder dig sig, når vi skal forsøge at definere begrebet og måske vil præcisere, hvad der er natur og hvad der ikke er natur – eller friluftsliv og ikke-friluftsliv. Her vil mange få problemer og vi møder forskellige natursyn – og forskellige syn på friluftsliv. Det er efterhånden ikke få studenteropgaver eller mere eller mindre populærvidenskabelige artikler, der har forsøgt at definere det ene eller det andet. Med andre ord – når vi kommer nærmere begreberne og nærmere praksis (naturen og friluftslivet), kan vi registrere mange forskellige holdninger og synspunkter, og vi må konstatere, at der ikke findes nogen entydig og sand definition – hverken på hvad der er natur eller friluftsliv.

Citat fra bogen: Friluftsliv under forandring – en antologi om fremtidens friluftsliv. Søren Andkjær (redaktør)