Skovbegravelse

Har du tænkt over, hvad der skal ske når du er død? Jeg har.

Donation til videnskab

Først og fremmest har jeg testamenteret “min” krop til lægevidenskaben. En beslutning om at donere sit legeme til lægevidenskab er en uvurderlig hjælp for de sundhedsvidenskabelige uddannelser – først og fremmest læge- og tandlægeuddannelsen – og til forskning i sygdomme og ved udvikling af nye behandlingsmetoder.

Begravelse i skoven

Min begravelse skal være en skovbegravelse. I skrivende stund vil det sige på Odense Kommunale Skovbegravelse i Kohaveskoven (Danmarks første skovbegravelsesplads), der blev indviet i 2014.

Selve gravpladsen hører under Odense Kommunale Kirkegårde og vedligeholdes af Park & Natur. Skovbegravelsespladsen er ikke indviet jord; men en helt almindelig skov i Odense. En mere naturlig gravplads for et friluftsmenneske har jeg svært ved, at se. Jeg er så heldig, at Kohaveskoven er en skov, hvor jeg både har vandret, løbet samt cyklet på mountainbike. Skønt skoven er Odenses anden største skov, er den lille; men i efteråret 2014 blev der påbegyndt en stor udvidelse af skoven.

Begravelse i en urne

Jeg synes det er noget pjat; men mine rester bliver placeret i en urne. Hvorfor der skal bruges en urne forstår jeg ikke. Det er direkte modsat af en “begravelse” til søs, hvor asken skal strøs udover vandet, hvor en urnenedsættelse er forbudt.

Rent praktisk benyttes en organisk nedbrydelig urne, der graves ned sådan, at låget er en halv meter under skovoverfladen.

Egentligt ville jeg helst have, at min krop blev frysetørret; men det er i skrivende stund ikke indført i Danmark endnu.

Følgende steder i landet kan modtage legemet:

Anatomisk Institut
Aarhus Universitet
Universitetsparken, bygning 233
8000 Århus C
att.: Donationskontoret

Syddansk Universitet
Anatomi og Neurobiologi
Campusvej 55
5230 Odense M
att.: Donationskontoret

Institut for Cellulær og Molekylær Medicin
Donationskontoret
Panum Instituttet,
Blegdamsvej 3
2200 København N