Triatlon

I en årrække var triatlon min sport, mit liv. Jeg elskede triatlon højt, desværre blev jeg påkørt i trafikken, hvor jeg pådrog mig livsvarige skader, som er til daglig gene.

Jeg dyrker igen triatlon; men på et helt andet niveau. Jeg har ingen chance for, at kvalificere mig til Ironman VM på Kona; men jeg har gennemført verdens hårdeste Ironman på Lanzarote samt verdens hårdeste triatlon i Norge: Norseman Xtreme Triathlon.

I 2015 skal jeg bl.a. til Challenge Denmark Billund-Herning og nok tre-fire andre triatlonstævner i ind- og udland. Alt sammen for hyggens skyld.

Er triatlon vanvidssport?

Tidligere blev Ironman triatlon omtalt som vanvidssport i psykologi, om det fortsat er tilfældet er mig ubekendt; men hvis der inden for triatlon er noget der er vanvidssport, så er det Norseman Xtreme Triatlon. Det er en tåbelig konkurrence, at deltage i. And I like it!

Der findes ikke nogen “halv triatlon” og alle triatlons er “en hel triatlon”. En triatlon er altid: svømning, cykling og løb i nævnte rækkefølge. Underlag og distance kan variere så meget de vil. Jeg kan stærkt anbefale, at prøve mange forskellige distancer af.

Ironman Lanzarote cykling
Foto af mig til Ironman Lanzarote

Hvad er en Ironman?

En Ironman er flere forskellige ting. En Ironman er en begivenhed, en langdistance triatlon, en person som har gennemført en Ironman samt ikke mindst et varemærke (et brand), som er ejet af World Triathlon Corporation.

En triatlon på Ironman distancen er: 3800 meter svømning i åbent vand, 180,2 km. enkeltstart cykling samt 42,195 km. maraton + skift. Distancen som løbes imellem skiftene tæller ikke med og kan også variere meget fra stævne til stævne.

Jeg er en Ironman

Hvad består en Ironman af?

Distancerne kommer af, at de skulle svare til de tre langdistancer konkurrencer, der blev afholdt på Hawaii:
* Waikiki Roughwater Swim ved Hawaii 3,8 km.
* Around-Oahu Bike Race 180,2 km.
* Honolulu Marathon 42,195 km.

Desværre findes der mange konkurrencer, der angiver af være på distancen; men hvor arrangørerne har lavet det kortere… mest for, at give en hurtigere sluttid for deltagerne.

Mit liv i triatlon

Jeg har aldrig været vild med svømning, men triatlon er opbygget sådan, at jeg følte, at jeg fik en belønning for, at have overstået svømningen ved, at jeg kunne cykle og løbe fra dem, der havde svømmet fra mig.

Jeg forventede, at svømme i midten af feltet, gerne i den bedre halvdel. Langt fra de hurtigste; men endnu længere fra de langsomste. På cyklingen havde jeg min største styrke. De fleste triatlonstævner har været med, at jeg næsten fra første omdrejning i pedalerne har overhalet og da jeg også løb godt, var triatlon skønt, så snart jeg havde klaret svømningen.

Mit triatlon år 2014
Frokost: 223 km lang triatlon 35 grader i ørkenen
long distance triathlon

Appetitvækker: Olympisk distance på vulkan
triatlon

Forret 226 km på lavaø i Atlanterhavet
Lanzarote Ironman triatlon

Hovedret 226 km i den norske kulde
Norseman Xtreme Triathlon

Desserten blev Ironman Barcelona
Ironman Barcelona

Ironman Barcelona var ikke planlagt; men da været var elendigt i august 2014 ville jeg på ferie til et varmede sted og med sol. Jeg så Ironman Barcelona blev afholdt og tilmeldte mig. Desværre startede Ironman Barcelona med kraftig regnvejr, lyn og torden, der udsatte stævnet med en halv time, og det var så koldt at jeg frøs på de sidste 20 km løb.

Skriv et svar